Partneři:

Nejčtenější

Jak se doma cítit opravdu doma

Domov by měl pro každého z nás znamenat oázu klidu. Mělo by to být místo, kam se utíkáme schovat, uklidnit, kde se cítíme bezpečně. To ale není nic samozřejmého, protože zdaleka ne všude se člověk cítí bezpečně. Styl, který vyhovuje jednomu, nemusí být pro druhého vůbec příjemný. Proto je vždy třeba přizpůsobit si interiér vlastnímu vkusu, abyste se zde cítili skutečně doma. Potřebuje-li vaše domácnost radikální zásah, vsaďte na tapety. Tapety a samolepicí dekorace obecně patří k velmi oblíbeným prostředkům, jak přizpůsobit váš interiér vašim potřebám. I z čistě praktických důvodů je tapetování mnohem méně náročné než malba. Ať už vezmeme v potaz přípravu, samotné malování a především následný úklid, vychází tapetování jako mnohem jednodušší.


Jak na rekonstrukci kuchyně

Jak na rekonstrukci kuchyně

Nic nevydrží věčně, a tak i kuchyň jednoho krásného dne začne dosluhovat. Nejprve se to začne projevovat nenápadně, plíživě. Tu upadne pant od skříňky, tam se utrhne úchytka od zásuvky, potom začnou stávkovat různé spotřebiče. Tak to pokračuje a stav se neustále zhoršuje, až vám z kuchyně zbude jen kůlnička na dříví. Ale tak daleko to nemusíte nechat zajít. Pokud vaříte často, ani vás to nenechá. Pokud kuchyň používáte, potřebujete, aby byla funkční, a pokud není, přišel čas ji vyměnit.

Co všechno je třeba rekonstruovat? Záleží na tom, jak máte kuchyň dlouho, pokud je stará dvacet nebo ještě více let, je dost pravděpodobné, že bude nutné vyměnit rozvody elektrické energie, které jsou nejspíš již dnes nedostatečné. Dál je třeba se rozhodnout, zda bude kuchyň uspořádaná obdobně, jako tomu bylo dosud, nebo zda bude zcela jiná. Potom je třeba rozvést nové odpady a také vodu, což znamená další sekání zdí.

Jakmile si rozmyslíte základní rozmístění kuchyňských prvků, je třeba začít přemýšlet o designu kuchyně a výběru spotřebičů. Limitováni jste pouze vaší fantazií a požadavky, trh je plný výrobců kuchyní, kteří dychtí po nových klientech, takže vám ve všem vyjdou vstříc. Nemusíte se bát, vaši vysněnou kuchyň dostanete.