Partneři:

Nejčtenější

Jak se doma cítit opravdu doma

Domov by měl pro každého z nás znamenat oázu klidu. Mělo by to být místo, kam se utíkáme schovat, uklidnit, kde se cítíme bezpečně. To ale není nic samozřejmého, protože zdaleka ne všude se člověk cítí bezpečně. Styl, který vyhovuje jednomu, nemusí být pro druhého vůbec příjemný. Proto je vždy třeba přizpůsobit si interiér vlastnímu vkusu, abyste se zde cítili skutečně doma. Potřebuje-li vaše domácnost radikální zásah, vsaďte na tapety. Tapety a samolepicí dekorace obecně patří k velmi oblíbeným prostředkům, jak přizpůsobit váš interiér vašim potřebám. I z čistě praktických důvodů je tapetování mnohem méně náročné než malba. Ať už vezmeme v potaz přípravu, samotné malování a především následný úklid, vychází tapetování jako mnohem jednodušší.


Na co nezapomenout při výběru kuchyně

Na co nezapomenout při výběru kuchyně

Dnes je v módě vyměňovat staré kuchyňské linky za nové a taktéž novostavby vybavovat komfortní a praktickou moderní kuchyní. Pro někoho je to otázka chvilky sednout si k listu papíru a nakreslit, jak by jeho vysněný prostor pro vaření měl vypadat, ostatní však potřebují často poradit, jak vybrat správnou kuchyň, na co si dát pozor a na co rozhodně nezapomenout. Proto jsme pro vás sestavili jednoduchého rádce, který vás výběrem provede.

Začneme tedy od základů. V první řadě je důležitá samotná místnost, ve které se bude kuchyňská linka nacházet. Potřebujete znát rozměry a dispozice této místnosti, abyste se mohli rozhodovat o tom, jak velkou pracovní desku sem můžete osadit a v jakém tvaru a uspořádání. Kuchyňské linky se totiž v dnešní době vyrábí v mnoha různých provedeních, mohou být rovné, do tvaru písmene L, G a velmi populární variantou je ostrůvek se sporákem či varnou deskou. Velikost prostoru často napoví, které uspořádání bude nejvhodnější.

Jakmile máte rozmyšlený tvar a velikost pracovní desky, dostanete se k výběru skříněk. Ty mohou být vyrobeny na míru nebo se kupují hotové. Sektorové kuchyně patří do druhé skupiny, jedná se o skříňky daných rozměrů, které si můžete koupit jednotlivě a libovolně poskládat nebo se prodávají celé sestavy. V každém případě ze skříněk sektorového typu snadno vytvoříte stylový a zároveň praktický prostor pro vaření takřka na míru. Na www.nabyteksprint.cz najdete sektorové kuchyně v mnoha různých provedeních, nabídka je dlouhodobá, takže pokud budete chtít třeba další skříňku se stejným dekorem dokoupit později, rozhodně nebude problém.

Prostorové uspořádání bychom tedy měli, dalším kritériem pro výběr vybavení bývá cena. Je důležité propočítat, kolik jste schopni a také ochotni investovat. Je samozřejmě rozdíl, zda budete chtít kuchyni pořídit za 50 000 korun nebo 300 000 korun. V každém kuchyňském studiu vám sice navrhnou úžasné moderní uspořádání, nicméně samotný návrh budete muset zaplatit, i když vám budou tvrdit, že je zdarma. Další nevýhodou je, že ať už jde o kuchyně na míru nebo sektorové, jsou přes zprostředkovatele vždy poměrně výrazně dražší. Sektorová kuchyň ve srovnatelné kvalitě od Nábytek Sprint vás vyjde klidně o polovinu levněji, stačí si prohlédnout nabídku, která je opravdu široká a nabízí spoustu možností v různých cenových hladinách, stačí si vybrat.

Cena je samozřejmě závislá na použitých materiálech, dekorech a typu jednotlivých skříněk. V současné době je moderní lesklé provedení dvířek, logicky tedy bude dražší než skříňka s matnými dvířky. Nábytek Sprint vám nabídne klasické i moderní lesklé kuchyně a samozřejmě také cenově dostupnější varianty.

Vyberte si tedy vzhled, který vás zaujal a zamyslete se, zda vám podle vašich propočtů bude vyhovovat některá z vzorových sestav. Pokud ne, nezoufejte, můžete si vlastní sestavu poskládat z jednotlivých skříněk prakticky na míru nebo si nechat poradit od odborníků, pokud si nevíte rady. Pro novou kuchyň si přijďte tam, kde dostanete kvalitu za příznivou cenu.