Partneři:

Nejčtenější

Jak se doma cítit opravdu doma

Domov by měl pro každého z nás znamenat oázu klidu. Mělo by to být místo, kam se utíkáme schovat, uklidnit, kde se cítíme bezpečně. To ale není nic samozřejmého, protože zdaleka ne všude se člověk cítí bezpečně. Styl, který vyhovuje jednomu, nemusí být pro druhého vůbec příjemný. Proto je vždy třeba přizpůsobit si interiér vlastnímu vkusu, abyste se zde cítili skutečně doma. Potřebuje-li vaše domácnost radikální zásah, vsaďte na tapety. Tapety a samolepicí dekorace obecně patří k velmi oblíbeným prostředkům, jak přizpůsobit váš interiér vašim potřebám. I z čistě praktických důvodů je tapetování mnohem méně náročné než malba. Ať už vezmeme v potaz přípravu, samotné malování a především následný úklid, vychází tapetování jako mnohem jednodušší.

Jiskřivé osvětlení do vaší kuchyně

Kuchyň si zaslouží velmi intenzivní osvětlení, které vám pomůže připravit ty nejlepší pokrmy pro vaši rodinu. K osvětlení kuchyňské linky se často využívají bodovky, které lze zabudovat do horních skříněk. Chcete-li mít maximálně rovnoměrné osvětlení v celé ploše pracovního prostoru, použijte zapuštěné LED pásky. Pro ty budete potřebovat speciální hliníkový profil, do kterého pásky umístíte, aby se při svícení správně chladily. LED pásky jsou praktické tím, že se pochlubí vysoký výkonem, téměř zanedbatelnou spotřebou energie a navíc je můžete ovládat pohodlně pouhým dotykem, což se u kuchyňské linky obzvlášť hodí.

 

Kuchyň není jen kuchyňská linka

 

Mimo osvětlení kuchyňské linky budete potřebovat rovněž centrální svítidlo. Tím bývá nejčastěji stropní svítidlo, můžete však použít také svítidlo závěsné nebo některý z moderních systémů. Velmi vzdušně působí v kuchyni kolejnicové systémy zavěšené u stropu. Ty se hodí zejména do moderně zařízené kuchyně, velkou výhodou je, že si můžete zcela libovolně rozmístit pod strop kolejnice a na ně potom zavěsit světelné spoty. Světlo tak získáte přesně tam, kde ho potřebujete.

 

Jak na světlo v jídelně

 

Stále častěji je kuchyň spojená s jídelnou nebo rovnou obývacím pokojem. Máte-li v kuchyni jídelní stůl, bude vhodné nad něj umístit závěsné svítidlo. Vybíráte, jaké by mělo být? Velmi moderní jsou dnes křišťálové lustry, které celý prostor jídelny rozzáří jiskřivými odlesky a dodají vašemu stolování zcela novou atmosféru. Máte stále pocit, že světla v jídelně není dostatek? Zkuste přidat nástěnná svítidla, která se postarají o nepřímé osvětlení a naladí pohodovou harmonickou náladu. Velmi dobře působí downlight svítidla i bodovky zapuštěné do stropu. Můžete si potom vybrat, zda si posvítíte stropním, závěsným svítidlem či bodovkami. Každá varianta se postará o jinou atmosféru, rozsvítíte-li všechna najednou, budou vám oči přecházet.